The Perfect Burger-MÜKEMMEL HAMBURGER TARİFİ*

Ground beef chuck with at least 20 percent fat produces the juiciest burgers. When making the patties, don’t overwork the meat; that way, the burgers will stay nice and moist. Pat gently — never squeeze or compress the beef. ( %20si yağlı olan bir dana gerdanından yapılmış kıymadan  en  sulu hamburger eti elde edilir. Yassı köfteleri fazla pişirmemeye özen gösterin, bu şekilde kıymanız nefis ve nemli kalacaktır. Köfte yaparken kibar olun, etinizi hiçbir zaman fazla sıkmayın ya da çok bastırmayın.)

Prep: 20 minutes ( Haz.20dk)
Total: 20 minutes( toplam:20dk)

Ingredients ( Malzemeler)

Serves 4( 4 kişilik)

  • 1 1/2 pounds ground beef chuck (80 percent lean) ( 1.5 kg. dana gerdan kıyması- %80 yağsız)
  • Vegetable oil, for grates (ayçiçek yağı-ızgaralamak için)
  • Coarse salt and ground pepper(iri taneli tuz ve karabiber)
  • 4 hamburger buns, split and lightly grilled or toasted( 4 hamburger ekmeği, ortadan ikiye kesilmiş hafifçe ızgaralanmış ya da kızartılmış)
  • Lettuce, tomato, or other toppings, as desired( marul, domates ve arzu edilen diğer malzemeler)

Directions ( Yapılışı)

  1. Evenly divide meat into 4 portions. With a light touch, gently form each one into a ball, then shape into a 3/4-inch-thick patty. With thumb, make a 1/4-inch-deep indentation in the center of each (this prevents burgers from getting rounded tops during grilling). Transfer to a plate; cover with plastic wrap, and refrigerate until ready to cook, up to 1 day.( Eti 4 eşit miktarda bölün. Nazik bir şekilde her bir parçayı top haline getirin.  Sonra 2 şer cmlik kalınlıkta bir şekil verin.  Başparmağınızla her bir köfteye yarım cm derinliğinde çukur yapın- bu işlem köftenin üstünün ızgaralanma işlemi esnasında yumrulaşmasını önler-. bir tabağa koyun ve streç filmle üstünü kapatıp pişirinceye dek buzdolabında en fazla 1 gün bekletin.)
  2. Heat grill to high (it should be difficult to hold your hand above the grates). Moisten a folded paper towel with vegetable oil; grasp with tongs, and quickly wipe over the grates. ( Izgarayı ısıtın – elinizi üzerinde tutamayacak kadar ısınmış olmalı-. Havlu peçeteyi ayçiçek yağı ile nemlendirin bu peçeteyi bir maşa yardımı ile tutarak hızlıca ızgaranın üzerini silin.)
  3. Generously season patties on both sides with salt and pepper. Place patties on grill; cover, and cook to desired doneness, 2 to 4 minutes per side for medium-rare. Serve burgers on buns with desired toppings.(  Köftelerin her iki yüzünü de  karabiber ve tuzla bolca baharatlandırın.  Izgaraya yerleştirin , kapağını kapatın ve istediğiniz kıvama gelene dek her tarafını da 2 ile 4 er dk  orta az pişmiş et kıvamında pişirin.  Pişen köfteleri ekmeklere istenilen malzemer eşiliğinde yerleştirin.)
*Read more at Marthastewart.com: The Perfect Burger – Martha Stewart Recipes
Advertisements

One thought on “The Perfect Burger-MÜKEMMEL HAMBURGER TARİFİ*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s