Lemon Meringue Cupcakes- Limon Bezeli cupcake*

Tender lemon buttermilk cake, tart lemon curd, and a lightly browned peak of seven- minute frosting combine in cupcakes inspired by Martha’s mile-high lemon meringue pie — one of her signature desserts. (Limon kaymaklı yumuşak kekinin, keskinleşmiş limon kaymağının ve de üstü hafifçe esmerleştirilmiş 7-dakikalık kremasının karışımı ile ortaya çıkan bu cupcakeler Martha Stewart’ın marka tatlılarından biri haline gelen Mile-high limon bezeli turta tariginden esinlenilerek tariflendirilmiştir.)

Ingredients ( Malzemeler)

    • 3 cups all-purpose flour (3 bardak çok amaçlı un)
    • 1 tablespoon baking powder ( 1 yemek kaşığı kabartma tozu)
    • 1/2 teaspoon salt ( 1/2 çay kaşığı tuz)
    • 1 cup (2 sticks) unsalted butter, room temperature ( 1 bardak tuzsuz oda sıcaklığında tereyağı)
    • 2 cups sugar ( 2 bardak şeker)
    • 4 large eggs, room temperature ( 4 büyük oda sıcaklığında yumurta)
    • Finely grated zest of 3 lemons (about 3 tablespoons), plus 2 tablespoons fresh lemon juice ( 3 adet iyi rendeleniş limon kabuğu-3 yemek kaşığı kadar olacak- 2 yemek kaşığı tazae limon suyu)
    • 1 teaspoon pure vanilla extract( 1 yemek kaşığı vailya özütü)
    • 1 cup buttermilk ( 1 bardak kaymak)
    • Lemon Curd:( yapılışı aşağıdaki şekilde olacak)Ingredients ( malzemeler)
  • 8 large egg yolks ( 8 yumurta sarısı)
  • Finely grated zest of 2 lemons ( iyi rendelenmiş iki limon kabuğu)
  • 1/2 cup plus 2 tablespoons freshly squeezed lemon juice (about 3 lemons)( yarım bardak artı 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu-3 limon kadar)
  • 1 cup sugar( 1 bardak şeker)
  • 1/8 teaspoon salt (1/8 yemek kaşığı tuz)
  • 1 1/4 sticks (10 tablespoons) unsalted butter, cold, cut into pieces( 10 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, soğuk ve parçalara bölünmüş olacak)

directions( yapılışı)

  1. Combine yolks, lemon zest, lemon juice, and sugar in a heavy-bottom saucepan; whisk to combine. Cook over medium-high heat, stirring constantly with a wooden spoon (be sure to scrape the sides of the pan), until the mixture is thick enough to coat the back of the spoon, 8 to 10 minutes, and registers 160 degrees on an instant-read thermometer. (yumurta sarılarını, limon kabuğunu,suyunu ve şekeri derin bir tavada çırparak karıştırın. Tahta kaşıkla , tavanın kenarlarını da sıyırdığınızdan emin bir şekilde, sürekli karıştırarak karışım tahta kaşığın arkasını kaplıcak sertlikteki kıvama gelene dek orta ateşte pişirin, yaklaşık 8-10 dakika , termometre 160 dereceyi gösterene dek.)
  2. Remove saucepan from heat. Add salt and butter, one piece at a time, stirring until smooth. Strain through a fine sieve into a medium bowl. Cover with plastic wrap, pressing it directly onto the surface of the curd to prevent a skin from forming. Refrigerate until chilled and set, at least 1 hour or up to 1 day.( Tavayı ateşten alın. Tuz ve tereyağını her parça tek seferde olmak üzere ekleyin ve yumuşayana dek karıştırın. Orta boy bir kaba karışımı düzgünce eleyin.Plastik bir örtü ile  yüzeyinin şekillenmemesi için kaymağın üstüne bastırarak üzerini kapatın.soğuması ve kıvama gelmesi için en az 1 saat en fazla 1 güne kadar buzdalabında bekletin.)
    • 1 1/2 cups plus 2 tablespoons sugar ( 1,5 bardak artı 2 yemek kaşığı şeker)
    • 2/3 cup water ( 2/3 bardak su)
    • 2 tablespoons light corn syrup ( 2 yemek kaşığı  light mısır şurubu)
    • 6 large egg whites, room temperature ( 6 büyük yumurtanın beyazı, oda sıcaklığında)

directions( yapılışı)

  1. Combine 1 1/2 cups sugar with the water and corn syrup in a small saucepan; clip a candy thermometer to side of pan. Bring to a boil over medium heat, stirring occasionally, until sugar dissolves. Continue boiling, without stirring, until syrup reaches 230 degrees. ( Küçük bir tavada 1,5 yemek kaşığı şekeri, suyu ve mısır şurubunu karıştının. Tavanın kenarına termometrenizi kelepçeleyin. Şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak kaynayıncaya dek orta ateşte pişirin. Şurup 230 dereceyi bulana dek karıştırarak kaynatmaya devam edin)
  2. Meanwhile, in the bowl of a standing electric mixer fitted with the whisk attachment, whisk egg whites on medium-high speed until soft peaks form. With mixer running, add remaining 2 tablespoons sugar, beating to combine. ( Bu arada,  başka bir kapta yumurta aklarını yumuşak tepecik haline gelene dek orta hızda çırpın. Mikser çalışmaya devam ederken, 2 yemek kaşığı şekeri karışıma ekleyin, iyice karışsın)
  3. As soon as sugar syrup reaches 230 degrees, remove from heat. With mixer on medium-low speed, pour syrup down side of bowl in a slow, steady stream. Raise speed to medium-high; whisk until mixture is completely cool (test by touching the bottom of the bowl) and stiff (but not dry) peaks form, about 7 minutes. Use immediately. ( şurup 230 dereceyi bulur bulmaz, tavayı ocaktan alın. mikser yavaş hızda çalışır durumdayken şurubu kabın kenarından diğer karışıma tutarlı ve yavaş bir şekilde akıtın. mikserin hızının yükseltin ve karışım tamamen soğuyana ve sert tepecikler oluşana dek çırpın- kabın dibini yoklayarak kontrol edin- ortalama 7 dakika kadar. Bu karışımı ivedilikle kullanın.………

Directions ( Yapılışı)

  1. Preheat oven to 325 degrees. Line standard muffin tins with paper liners. Whisk together flour, baking powder, and salt. ( Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Standart muffin kutu kalıplarını kağıt kalıplar ile doldurun. Unu, kabartma tozunu ve tuzu çırpın.)
  2. With an electric mixer on medium-high speed, cream butter and sugar until pale and fluffy. Add eggs, one at a time, beating until each is until incorporated, scraping down sides of bowl as needed. Beat in zest and vanilla. Add flour mixture in three batches, alternating with two additions of buttermilk and lemon juice, and beating until just combined after each. (Elektrikli mikser ile tereyağı ve şekeri matlaşıp kabarık hale gelene dek çırpın.Her seferde 1 tanesi kaynaşana dek çırpılmak suretiyle olmak üzere yumurtaları ekleyin, kenarları gerektikçe sıyırın. Limon kabuğu ve vanilyayı ekleyin.)
  3. Divide batter evenly among lined cups, filling each three-quarters full. Bake, rotating tins halfway through, until golden brown and a cake tester inserted in centers comes out clean, about 25 minutes. Transfer tins to wire racks to cool completely before removing cupcakes. Cupcakes can be stored overnight at room temperature, or frozen up to 2 months, in airtight containers.( Pasta hamurunu kalıplara eşit bir şekiilde bölün, her biri 3/4 oranında dolacak suretle. Kekler kızıl kahve olana ve ortalarına sokulan çubuk temiz çıkana dek, yarı zamanda kalıpların yönünü değiştirerek kekleri 25 dakika kadar pişirin.Pişen kekleri kalıplardan çıkartmadan önce soğuyabilmeleri için tel bir rafa transfer edin. Kekler oda sıcaklığında bir gün bekletilebilir ya da hava geçirmez kaplarda 2 aya dek dondurulabilir.)
  4. To finish, spread 1 tablespoon lemon curd onto middle of each cupcake. Fill a pastry bag fitted with a large open-star tip with frosting. Pipe frosting onto each cupcake, swirling tip slightly and releasing as you pull up to form a peak. Hold a small kitchen torch 3 to 4 inches from surface of frosting, and wave it back and forth until frosting is lightly browned all over. Serve immediately. ( Bitirirken, 1 yemek kaşığı limon kaymağını ( lemon curd) her bir kekin üzerine yayın. Açık yıldız uçlu krema torbasını şekerli beyaz karışım( seven minute frosting) ile doldurun. Her bir kekin üzerine frostingden,torbanın ucunu hafifçe döndürerek ve tepe oluştumak için yukarı çekip bırakarak sürün. Küçük bir mutfak torchu ile, torchu kekin yüzeyinden 10 cm kadar yukarda tutarak, öne arkaya dalgalar oluşturup frosting hafifçe kahverengi olana dek frostinglerin üzerini yakın. Hemen servis edin. )

*http://www.marthastewart.com/336435/lemon-meringue-cupcakes?czone=food/best-cupcake-recipes/our-best-cupcakes&backto=true&backtourl=/photogallery/fancy-cupcakes2#slide_1

Advertisements

One thought on “Lemon Meringue Cupcakes- Limon Bezeli cupcake*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s